Eko Vinišće 2024 – Čišćenje podmorja

Održana 15. jubilarna eko akcija u uvali Vinišće, podijeljene zahvalnice ronilačkim klubovima.

Uz angažman više od 50 ronilaca iz ronilačkih udruga Nautilus, Puntar, Giričić, Rostrum, Iglun, udruga žena Viola i Libar iz Vinišća te mještana koji su pratili ronioce sa brodicama, uspješno je realizirana još jedna ekološka akcija čišćenja uvale u Vinišću.
Davne 2010. godine održana je prva ekološka akcija kada je dvadesetak ronioca iz Trogira i Splita uz podršku mještana “pročešljalo” morsko dno u uvali Vinišća a na površinu su iznijeli gotovo 20 kubika otpada. Akciju su inicirali i organizirali Zajednica tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije i Športska ribolovno-ekološka udruga Lanterna iz Vinišća.

Ova jubilarna 15. po redu ekološka akcija bila je izuzetno uspješna. Ovom prigodom predsjednik Športska ribolovno-ekološka udruga Lanterna Slavko Anđelić dodijelio je zahvalnice ronilačkim klubovima za uspješno sudjelovanje, a predsjednik Zajednica tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Ivica Pivačić, dipl.ing. uručio je zahvalnicu Udruzi žena Vinišća Viola za dugogodišnje vrlo aktivno sudjelovanje u ekološkim aktivnostima zaštite mora u Vinišću.
Iz istog razloga zahvalnice su dobili i predsjednik Športske ribolovno-ekološke udruge Lanterna Slavko Anđelić, predsjednik Ronilačkog kluba Nautilus Roberto Kramarić te član Nautilusa Dr. sc. Miroslav Orlov, dipl.ing. koji je sudjelovao u svim akcijama čišćenja uvale.

Preneseno iz Slobodne Dalmacije 19. lipnja 2024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)