Završilo županijsko natjecanje mladih tehničara

Jučer je u organizaciji osnovne škole Kman završilo 66. natjecanje mladih tehničara Hrvatske na razini splitsko dalmatinske županije na kojem je sudjelovalo preko 180 učenika od petog do osmog razreda iz 50 osnovnih škola ove regije.
Natjecatelji s pokazali svoje znanje u 12 disciplina koje su obuhvatile opsežno gradivo iz širokog područja tehničke kulture.
Supetarski je radio klub Vidova Gora i ove godine izabrao svog najboljeg člana i učenika šestog razreda osnovne škole Supetar koji je u kategoriji ”radiokomunikacije” osvojio vrlo dobro drugo mjesto.
Iako je mladi Filip Pehnec bio najbrži u pronalaženju unesrećene osobe (svega 9 sekundi) te je jedini ispravno sastavio zadani elektronički sklop, nedostajalo je malo bodova za prvo mjesto. Krivac leži u nedovoljnom broju bodova u pisanom testu a ta se situacija i ove godine pokazala kao najvažnija u svemu.
Stoga će uz pomoć svog mentora pokušati do narednog natjecanja savladati ovu prepreku koja mu već drugi put odnosi prvo mjesto na županijskom natjecanju.

Žalosna je činjenica da su od sedam bračkih osnovnih škola samo Supetar i Bol prijavili po jednog natjecatelja ( OŠ Bol robotika ) dok je jedna osnovna škola iz Splita prijavila čak 26 kandidata iz svih kategorija.
Ovi podaci nam govore da se trebamo dobro zamisliti kuda to vodi…

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)