Nagrađeni inovatori iz Dalmacije

Na natječaju za najbolju inovaciju i industrijski dizajn Damacije za 2023. godinu sudjelovale su dvije inovatorice i 23 inovatora s Brača, iz Klisa, Stobreča, Zadra i Splita.

U vrlo velikoj konkurenciji izvrsnih izuma i industrijskog dizajna nije bilo lako izdvojiti ponajbolje i donijeti konačnu odluku. Tako je nakon održa ne tri sjednice ocjenjivačkog suda na čelu
s predsjednikom dr. sc. Miroslavom Orlovim, Ocjenjivački sud donio sljedeće odluke:

Prvo mjesto, zlatnu medalju, zlatnu plaketu i novčani iznos dobio je Ivica Lukač, mag. ing. mech. za izum “loptica za picigin”.

Drugo mjesto, srebrnu medalju, srebrnu plaketu i novčani iznos dobili su Jadran Pivačić, mag. ing. aedif. i Ivica Pivačić, dipl. ing., za izum “sidro s pomičnim krakovima”.

Treće mjesto, brončanu medalju, brončanu plaketu i novčani iznos dobio je Slavko Vuković iz Zadra za izum “cobra tuš”. Za nagradene inovacije treba istaknuti da je inovator Ivica Lukač dobio zlatnu medalju na Međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2023. u Zagrebu, dok su Jadran Pivačić i Ivica Pivačić dobili zlatnu medalju na INOVA 2023., srebrnu na ARCA 2023. i srebrnu na velikoj Medunarodnoj izložbi inovacija Varšava 2023.
Takoder, Slavko Vuković za nagrađenu inovaciju dobio je zlatnu medalju na izložbi INOVA 2023. Svečana dodjela nagrada održat će se tijekom ožujka ove godine. Tada će se uručiti i broj na priznanja članovima udruge DALMIT, koji su nagradeni na izložbama inovacija u Varšavi, Beogradu, Zagrebu i Karlovcu

Preneseno od Joško Dadić za Slobodnu Dalmaciju 20.2.2024.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)