Ekipa HPD Kozjak pobjednik ovogodišnjeg Mašokarića

Unatoč nešto lošijem vremenu koje je danas vladalo u Kaštel Sućurcu i bojazni pojedinaca o održavanju ovogodišnje utrke u organizaciji OMK Adria, svi koji su se odlučili sudjelovati, ali i navijati iz gledališta, nisu požalili. Ovogodišnja utrka bila je jedna od najzanimljivijih utrka kareta na balinjere centrom Mašograda.
Na startu utrke našlo se dvanaest dvočlanih natjecateljskih ekipa, koje su od starta pokraj kule na Glavici trebali što trčeći, što vozeći karić, što gurajući kolegu iz ekipe, prijeći put od kule, preko kampanela i rive pa uz Gojaču natrag do startne, odnosno ciljne linije. Konačni pobjednici na kraju su bili članovi ekipe HPD Kozjak.

Prošlogodišnjim pobjednicima, ekipi A je to pripalo je ovaj put drugo mjesto, a lanjski drugi Frzelini, ovaj su put bili treći.
Kraj utrke, a posebno pobjeda, proslavljeni su uz šampanjac i bakljadu te zajedničku fotografiju sudionika.
Nakon tri godine napokon smo prvi. Prvu smo godinu bili četvrti, drugu treći a evo danas smo prvi. Bilo je borbeno na stazi, ulijetali su nam, izbacivali i njega i mene ali bili smo ipak bolji, najbolji.
Proslavit ćemo titulu kao i Hajduk, trajat će proslava danima. Sinoć smo počeli s pripremama pa ćemo nastaviti večeras feštat. Što se nagrade tiče, u dogovoru sa organizatorom dat ćemo je u humanitarne svrhe, – kazao je član pobjedničke ekipe Marijo Špar.

Za kraj smo za izjavu upitali i alfu i omegu Mašokarića, Tonča Šiškova Zagora. – Ovo nam je devetnaesta godina Mašokarića, uvik u isto vrime, na sv. Stipana da se posli Božića malo razveselimo, kako dica tako i odrasli. Malo nas je kiša izneredila ali evo nam i sunce sad kad smo završili s trkama. Bilo je 12 ekipa plus dica koja su išla zadnja, njih desetak. Prvu nagradu od 14.000 centi nekome potrebitome će uručiti naši pobjednici planinari. Šteta za ovo malo kiše ali ni to nije smetalo našim mištanima i Kaštelanima da i ove godine dođu na našu pravu sućuračku zabavu. Dogodine nas čeka dvadeseti Mašokarič i još bolja fešta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)