Supetrani opet svjetski prvaci

Konačno su nakon višemjesečnog iščekivanja stigli službeni rezultati svjetskog natjecanja pod nazivom ”EA PSK63” u kojem je naša ekipa zauzela prvo mjesto na svijetu i zasluženo dobila prekrasnu plaketu koja će uskoro krasiti prostorije našeg radio kluba. Radi se o natjecanju na kratkovalnim amaterskim frekvencijama i to digitalnom vrstom rada koja se naziva BPSK63.

Natjecanje je trajalo 24 sata u kojem je vremenu održano 268 radio veza sa gotovo svim kontinentima što nam je u kategoriji ”klubovi” donijelo prvo mjesto na svijetu.

Ovo nije prvi put da supetarski radioamateri postižu vrhunske svjetske rezultate o čemu svjedoče brojne plakete i diplome u njihovim prostorijama. Treba istaknuti da je ovom uspjehu doprinijela i moderna oprema o kojoj se u klubu jako vodi računa a ista se nabavlja zahvaljujući donacijama i realiziranim natječajima raznih privrednih subjekata i državnih institucija počevši od Grada Supetra, Zajednice tehn. kulture SD županije pa sve do republičkih od kojih posebno ističemo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije.

Za ovaj uspjeh zaslužni su prvenstveno mladi radioamateri i to Mirena Derado 9A3BFP, Kaja Dodig 9A3BFQ i Toni Pučo 9A3RPT. Do kraja godine planirano je još nekoliko natjecanja. Nadamo se opet dobrim rezultatima. Do skorog javljanja….

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)