Stižu rezultati natjecanja i diplome

Još smo daleko od završetka 2023. godine a već je ispunjen plan natjecanja za ovu godinu. Tako je u proteklih deset mjeseci odrađeno čak 30 kratkovalnih i UKV natjecanja a o dijelu postignutih rezultata izvijestili smo nedavno.

Od posljednjih natjecanja posebno ističemo IARU R1 UHF u kojem je osvojeno 4. mjesto, tradicionalni KUP JADRANA gdje je u kategoriji klubova osvojeno 3. mjesto a u kategoriji mlađih od 20 godina naš je Toni Pučo ponovno osvojio prvo mjesto.
Još je jedno UKV natjecanje održano i to 9A CW VHF u kojem je u vremenu od 6 sati urađeno 50 veza i osvojeno 5. mjesto.. Nova lokacija pokazala se jako dobra.

Upravo je ovog vikenda odrađeno najjače svjetsko natjecanje u RTTY kategoriji pod nazivom WAEDC RTTY ( worked all Europe DX contest ) u kojem su i naši natjecatelji u trajanju od 48 sati ( Mirena, Toni i Ivica ) održali čak 610 veza sa svim kontinentima. Rezultati će biti dostupni za oko mjesec dana.
Do kraja godine ostaje još nekoliko natjecanja a u međuvremenu se treba dobro pripremiti za 66. natjecanje mladih tehničara Hrvatske koje počinje u siječnju slijedeće godine.
A stiglo je i nekoliko diploma ( kao i obično s velikim zakašnjenjem ) od koji posebno ističemo
„MARCONI -2022”, „BARTG PSK63 sprint”, „ ALPE-ADRIA VHF” , „ IOTA-2023 ” i „ CQ WW RTTY DX ”.
Radovi na pomoćnom objektu stoje jer se čeka povoljno vrijeme a i manjak majstora usporio je njegov završetak, nadajmo se da će i to uskoro biti gotovo.

Javit ćemo se uskoro..

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)