Održan 14. Međunarodni oldtimer auto – moto susret

Zvonimirovom su se ulicom, 26. kolovoza, provozali vremešni limeni ljubimci, sudionici 14. Međunarodnog oldtimer auto-moto susreta kojeg organizira Oldtimer klub „Zvonimir“ Solin – Mravince.
Okupljene su pozdravili predsjednik OTK-a „Zvonimir“ Boris Lozić, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević te predsjednik Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Ivica Pivačić.
Lozić se i ovom prilikom zahvalio svima koji su doprinijeli u stvaranju ove manifestacije, a posebno Gradu Solinu i ZTK SDŽ koji je podupiru od samog početka.

14. Međunarodni oldtimer auto-moto susret okupio je 30-ak vozila pristiglih iz Hrvatske i inozemstva, a najstariji je i ove godine bio Dodge Roadster iz 1924. u kojem su stigli najvjerniji sudionici manifestacije, bračni par Drago i Renata Kukovič iz Slovenije sudionici Smotre od prve godine njezinoga održavanja. Svakako treba istaknuti da je njihov limeni ljubimac ove godine napunio okruglih sto godina.

Osim bračnog para Kukovič među dugogodišnjim sudionicima su i Petar i Martina Pflug iz Leipziga u Njemačkoj koji su sa svojim roadsterom MG-TD iz 1953. po jedanaesti put sudjelovali na solinskom susretu.

Posebnu pažnju među vremešnim limenim ljubimcima plijenio je i najstariji motorkotač Zundapp DB 250 iz 1939. u vlasništvu Marina Šestića iz Makarske.
Najstariji vozač ovogodišnjeg Susreta bio je Nedjeljko Aničić koji zajedno sa svojim Volkswagenom iz 1971. broji ukupno 135 godina. Među najmlađim sudionicima bili su 16-mjesečni blizanci Luka i David Marjanica te 4-godišnja Vanna Matenda.

Nakon promenade centrom Solina i prigodnog programa u kojem su tradicionalno sudjelovali članovi Plesne udruge „Solinski bubamarci“, Gimnastičkog kluba „Salto“ i Solinske mažoretkinje, sudionici Susreta uputili su se prema Mravinskoj glavici gdje su ih mještani ugostili pićem i soparnikom. Uslijedio je odlazak do arheološkog lokaliteta Salone te obilazak Tusculuma pod stručnim vodstvom arheologa Nina Švonje.
Susret je zaključen druženjem priređenim u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici gdje su sudionicima uručene nagrade i priznanja.

Preuzeto od: Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)