Dani svemira u Makarskoj okupili velik broj posjetitelja

Putovali su u mikro i makro kozmos na kormilu dvoje doktora znanosti.

Uz veliki interes posjetitelja i tri večeri vrlo zanimljivih predavanja, 11. po redu izdanje Dana svemira u organizaciji udruge DAUP Oriona iz Makarske i ove se godine uspješno smjestilo u ambijent Spomenika NOB i Zvjezdarnice na makarskoj Glavici.
Gost 11. izdanja bio je dr.sc. Michal Zajachek s instituta Max Planck, ulogu ‘rezidenta’ uspješno je odradio mladi znanstvenik dr.sc. Ante Ravlić, dopredsjednik udruge, a preko stotinu posjetitelja svake večeri dodatan je razlog za zadovoljstvo, kažu organizatori.

Više smo nego zadovoljni. Kroz tri večeri posjetitelji su putovali u mikro i makro kozmos na kormilu dvoje doktora znanosti, s dr.sc. Antom Ravlićem u mikro kozmos nuklearnih procesa, te dr.sc. Michalom Zajachekom preko James Webba i radio teleskopima iz Atacama pustinje do središta naše Galaksije u kojoj čuči supermasivna crna rupa mase od 4.000.000 Sunaca – istaknuo je predsjednik DAUP Oriona Gloryan Grabner.

Zahvalio se na potpori Gradu Makarskoj, Turističkoj zajednici grada Makarske i Zajednici tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije.

Članak u Slobodnoj Dalmaciji u PDF-u

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)