Prvo natjecanje s nove lokacije

U subotu i nedjelju održano je UKV natjecanje pod nazivom ”Hrvatski ljetni UKV kup” u kojem su sudjelovale uglavnom europske zemlje. Natjecanje bi bilo kao i svako drugo da nije održano prvi put s nove lokacije u blizini supetarskog vatrogasnog doma. Za ovu priliku podignute su dvije YAGI antene i to za opseg od 144 i 432 MHz koje su se u radu pokazale jako dobro.

Da je izbor lokacije dobar pokazali su i rezultati na kraju natjecanja iz kojih se vidi da su odrađene sve zemlje koje graniče s Hrvatskom te Austrija, Češka, Slovačka, Rumunjska i Bugarska. Primjetno je povećan broj veza sa Srbijom uz odlične čujne raporte. Nivo šuma je bio neznatan u odnosu na raniju lokaciju na Vidovoj Gori što je omogućilo veze na udaljenosti preko 600 kilometara.

I još jedna zanimljivost. Kako nam HEP još nije priključio struju morali smo raditi s elektro generatorom ”Honda” snage 2 kW ( donacija MRRFEU) koji je svoju ulogu odradio izvrsno. Tako smo ujedno ispitali i potvrdili mogućnost kvalitetnog rada za slučaj nestanka struje zbog elementarnih nepogoda ili drugih neželjenih situacija.

Zbog toga smo i natjecanje skratili na svega 4 sata u kojem smo vremenu održali 42 veze s prosjekom od 340 kilometara i ukupno osvojili 13.790 bodova. Kad realiziramo elektro energetski priključak moći ćemo odraditi sva 24 sata bez prekida. Nadamo se da će HEP uskoro i to izvršiti.

Ovog puta je dvočlana ekipa bila u sastavu Toni 9A3RPT i Ivica 9A2BW. Veći dio logističke potpore odradio je i Tino 9A7DTH.

Do slijedećeg javljanja.

Tekst: Ivica Pavišić, 9A2BW , snimke Toni, 9A3RPT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)