Klub dobio nove operatore

Četvorica mladih polaznika tečaja za radio amatere operatore, koji je trajao skoro 6 mjeseci, s uspjehom su položili ispit i stekli zvanje radio operatora P razreda što će im omogućiti samostalan rad na radio uređajima i nastavak daljnjeg rada u klubu u nekoj od sekcija.
Ispit koji se sastojao od tri nimalo laka testa (Hrvatski međunarodni propisi, Hrvatska i međunarodna djelatna pravila i postupci, električna, elektromagnetska i radijska teorija) mladi su polaznici skoro u potpunosti riješili pa su tako Filip Pehnec, Franko Dodig, Dorian Klinčić i Gabriel Rakela (sve učenici 5. i 6. razreda OŠ Supetar) postali novi operatori supetarskog radio kluba.

Već ih sljedeći tjedan čekaju manja natjecanja na kratkom valu a i ono što su od početka priželjkivali a to je izrada malih tranzistorskih audio pojačala , onako za početak.

U međuvremenu je stigla i diploma za osvojeno drugo mjesto na svjetskom natjecanju EARTTY 2023. u kategoriji MULTI-OP koju su zasluženo osvojili operatori 9A1CFN, 9A2BW i 9A3BFP ( YL Mirena ).

Bliži se kraj ove školske godine pa sada treba stisnuti i ispraviti loše ocjene jer za lijene đake u našem radio klubu nema mjesta.

Čujemo se uskoro.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)