Dan radija u područnoj školi Nerežišća

Učenici područne škole u Nerežišćima obilježili su svjetski Dan radija na neobičan način. Naime, zaželjeli su da im u goste dođe netko tko se time ”profesionalno” bavi pa je tako poziv upućen supetarskom radio klubu Vidova Gora. Predsjednik radio kluba rado se odazvao tom pozivu te su tako učenici i učitelji čuli i doznali mnogo interesantnih stvari o radiju i radioamaterima.

U prepunoj učionici u koju je stalo oko 40 učenika od prvog do četvrtog razreda s njihovim učiteljima, prikazano je nekoliko video filmova na temu radija i radio amaterskih aktivnosti. Prisutne je najviše dojmio film o satelitima, svemirskoj stanici i komunikaciji radioamatera s njihovom posadom jer je nakon toga bilo dosta znatiželjnih pitanja. Zanimljivo je da su za vrijeme jednosatne prezentacije svi učenici bili neobično mirni i pažljivo pratili predavanje.

Ovakvih događanja moglo bi se češće organizirati jer mladima otvara nove poglede na radijsku tehniku i možda odabir budućeg hobija a i školovanja. Na kraju ovog neobičnog susreta učiteljima je uručena prigodna skripta o radio amaterskim aktivnostima i načinu kako se postaje radioamater.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić i Marko Petrov

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)