U Supetru završeno školsko-klupsko natjecanje mladih tehničara

65. po redu natjecanje mladih tehničara, koje se redovito svake godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatske zajednice tehničke kulture održano je jučer u Supetru u organizaciji supetarskog radio kluba Vidova Gora, čiji su radioamateri, inače učenici Osnovne škole Supetar pokazali solidno znanje.
Natjecanje se provodi na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture i programa nastave kroz klubove mladih tehničara kao što je naš radio klub.
Kroz učenje izvanškolskih programa stječu se posebne tehničke kompetencije kao što su znanje, vještina, samostalnost i odgovornost što će mladima pomoći u njihovom budućem zvanju.
Supetarski su se radioamateri natjecali u P kategoriji pod nazivom RADIOKOMUNIKACIJE koja se sastoji od tri discipline i to rješavanje pismenog testa iz općeg znanja o tehničkoj kulturi, izradi zadanog elektroničkog sklopa i na kraju lova na ”lisicu”.
Test je najbolje riješio Filip Pehnec koji je ujedno i pobjednik ovog natjecanja, drugi je Franko Dodig koji je u vrlo kratkom vremenu prvi sastavio zadani elektronički sklop, treći je Gabriel Rakela koji je bio najbrži u pronalaženju skrivene radio stanice ( lisice ) i četvrti je Dorian Klinčić.

Pismeni zadatak i izrada tehničke tvorevine održani su u prostorijama radio kluba a traženje skrivene lisice u sportsko školskoj dvorani Srednje škole Brač kojoj se ovim putem zahvaljujemo na ustupljenom prostoru.

Za mjesec dana nastavlja se natjecanje na županijskoj razini u Splitu. Pobjednici idu na državno, no još je rano o tome razmišljati. Treba dobro zagrijati stolicu i naučiti ono što nas očekuje jer se u Splitu susrećemo sa stotinjak natjecatelja iz cijele županije.
A naš je radio klub već 6 puta nastupao na državnom natjecanju pa to ulijeva nadu za ponovni uspjeh.
Do tada treba dobro savladati gradivo koje nije baš lako.

Ljestvica u PDF formatu
Lista vrednovanja u PDF formatu

Tekst i snimke: Mirena Derado 9A3BFP i Ivica Pavišić 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)