Krenule pripreme za 65. natjecanje mladih tehničara

Ovogodišnje natjecanje mladih tehničara Hrvatske održat će se od 7. do 10. veljače i to najprije na školsko – klupskoj razini. Supetarski se mladi radio amateri već tradicionalno svake godine pripremaju za ovaj događaj kako bi za svoj klub ostvarili što bolje rezultate i plasirali se za županijsko ili državno natjecanje.

Grupica od četvero učenika 5. i 6. razreda osnovne škole Supetar, Filip, Franko, Dorian i Gabrijel trenutno savladava tehniku pronalaženja skrivene radio stanice (tzv. lov na lisicu) koja je obavezni dio ispitnog programa.
Uz to su odrađene vježbe sastavljanja jednostavnih elektroničkih sklopova na eksperimentalnoj pločici kako bi se i taj zadatak riješio u zadanom vremenu.

Najteži dio ispita su svakako testovi kojima se dokazuje znanje iz tehničkog odgoja a donose znatan broj bodova. Još je preostalo 2 tjedna do početka natjecanja pa treba dobro zagrijati stolicu kako bi se uhvatilo ”lisicu”.
A tko će biti najbolji i najbrži saznat ćemo uskoro….

Upravo su stigli rezultati novembarskog svjetskog natjecanja WAEDC u kojem je supetarska ekipa 9A7B osvojila prvo mjesto u Hrvatskoj i 26. u svijetu. Mlada natjecateljka YL Mirena 9A3BFP je u vrlo teškoj konkurenciji uspjela osvojiti 4. mjesto u Hrvatskoj.
Diplome su na putu i bit će uručene natjecateljima kojima ovim putem i čestitamo na dobrim rezultatima.

Diploma u PDF formatu

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)