Ipak zlatna na kraju godine

Borba za osvajanje YOTA diploma traje već mjesec dana a u akciji su svi mladi radioamateri na svijetu. Za brončanu diplomu trebalo je osvojiti najmanje 15, za srebrenu 35 a za zlatnu 65 bodova. O platinastoj smo mogli samo sanjati jer je
Teška čak 105 bodova.
Dok su bronca i srebrena pale dosta brzo za zlatnu se trebalo dosta potruditi. Broj sudionika sa sufiksom YOTA polako se smanjivao i sve ih je teže bilo pronaći na amaterskim opsezima. Nekoliko dana prije Nove Godine stanje je postajalo sve napetije. Nedostajalo je 5 bodova i sve je rasla bojaznost da ćemo prvi put ostati bez zlatne diplome.
A onda se dva dana prije isteka roka pojavio veći broj stanica zbog natjecanja YOTA 2022. Odradili smo potreban broj veza i nestrpljivo čekali da se pojave rezultati.
U subotu ujutro, zadnjeg dana u godini, konačno se naš pozivni znak 9A7B pojavio na ”zlatnoj” listi s osvojenih 65 bodova.
Moramo spomenuti da su i mlađi sudionici Dorian, Gabriel, Franko i Filip te stariji operatori Kaja, Mirena i Toni također na svoje pozivne oznake osvojili brončane diplome.
Uskoro kreće 65. natjecanje mladih tehničara i čekaju nas intenzivne pripreme.

Pozdrav i do skorog javljanja.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)