Utrka kareta u Sućurcu, najbrža ekipa Frzelin

Tradicionalna, osamnaesta po redu, utrka kareta Mašokarić u organizaciji Oldtimer moto kluba Adria održana je na blagdan svetoga Stipe u Kaštel Sućurcu.
Kareti na tri balinjere
Netom prije utrke, natjecatelji su se karetima spuštali niz nizbrdicu, isprobavali stanje balinjera i ležajeva, uvježbavali nagibe u zavoju.
– Došli smo prije uru vrimena malo se spuštati niz nizbrdicu, pa smo vježbali na ravnome da uhvatimo kondiciju. Svake godine smo ode, već tri, četiri godine zaredom, njegov did nam je napravija karet – rekao nam je Dino, a Marin, njegov kolega je nadodao – Jaka je konkurencija al se nadamo da ćemo ući u top pet.
– Skupili smo se oko podne, ekipe su se došle pripremati, drago mi je vidjet da su dica zainteresirana, sami radu kariće ili in pomogne neko od starijih. Od mali nogu kad kreneš, onda je manje straja. Ima samo jedno pravilo a to je da karet mora biti na tri balinjere. – rekao nam je Tonči Bratinčević, domaćin i tajnik udruge OMK Adria, te nadodao:
– Trka krene kad top pukne, spustu se niz ovu nizbu i onda onaj dil kraj crkve se karet uzme u ruke i pritrči se tih par metri pa se opet sida na njega i piči dalje.
Utrka je bila kratka ali napeta, međutim prvi kroz cilj prolaze Frzelini i tek nakon nekoliko sekundi za njima stiže ekipa Split 3, a odmah za njima dvojac iz HPD Kozjak.
Među svim natjecateljima našle su se i dvije djevojčice, rodice Gabrijela i Marija iz ekipe Karići koje su nam rekle – Krenile smo iz trećeg reda, dobro smo se držale, završile smo šeste. Možemo reći da smo zadovoljne, prošišali smo muške. Umorili smo se ali vridilo je. I dogodine ćemo se prijaviti. –
Nagrade najuspješnijima je uručio predsjednik OMK Adria Tonći Šiškov – Zagor.

Preneseno od: Nikola Vugdelija 26. Prosinac 2022.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)