Počela potjera za diplomama ”Yota 2022”

YOUNGSTERS ON THE AIR 2022 ( skraćeno YOTA 2022 ) ili ”mladi u eteru” je aktivnost koja se svake godine održava u nekoj od zemalja IARU regije.

Na tim se skupovima okupljaju mladi radioamateri iz tridesetak zemalja IARU regije i to mlađi od 26 godina a sudjeluju u razmjeni iskustava amaterskog radija te ostalim interkulturnim aktivnostima.
Svrha skupa je izgrađivanje što boljih odnosa s istomišljenicima drugih zemalja te razvoj međunarodnog prijateljstva putem amaterskih radio komunikacija.

Cilj YOTA akcije je privući nove i mlade amaterske radio operatore ovom našem lijepom i korisnom hobiju.
Živi se u svijetu u kojem se komunikacija digitalizira tako da je gotovo ne možemo pratiti.
U ovakvim vremenima važno je uvjeriti ljude na važnost našeg hobija. Zajedno s ostalim mladima diljem svijeta, možemo napraviti veliki korak i dati našem hobiju budućnost i status koji on zaslužuje.
Tijekom mjeseca prosinca aktivirani su mladi radioamateri iz ove IARU regije pod posebnim pozivnim oznakama,
a hrvatski će se radioamateri ponovno javljati pod pozivnom oznakom 9A0YOTA i 9A22YOTA .

Supetarski će radioamateri i ove godine pokušati osvojiti brončanu, srebrnu ili zlatnu diplomu za koje je potrebno održati određeni broj veza odnosno sakupiti određeni broj bodova. Očito je da se ovakvim pojačanim aktivnostima želi privući što više mladih za bavljenje ovim interesantnim hobijem.

Akcija traje do 31. prosinca a odmah po Novoj Godini objavit će se najbolji rezultati i dobitnici diploma.
Našim mladim natjecateljima a to su Kaja, Mirena ,Toni i Dominik te novoj grupi Filip, Franko, Gabrijel i Dorian zaželimo mnogo strpljenja i veza s radioamaterima širom svijeta.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)