Napredak u svakom pogledu

Nakon uspješne pripreme terena od strane poduzeća NIKRIS i mladog Kristijana prišlo se točnom lociranju temelja za smještaj budućeg objekta. Temelji imaju dimenzije 8 x 4 metra i bit će za svaku sigurnost armirani željeznim mrežama. Tino i Ivica izvršili su početno označavanje na budućoj lokaciji.

Najprije će se izvršiti šalovanje temelja za što smo dobili obećanje od poduzeća ”Livel” nakon čega slijedi nalijevanje betonom kojeg će nam osigurati poduzeće Berica d.o.o. Dok se sve to ne složi nastavlja se rad s novom grupom budućih radio amatera. Tako su Filip, Franko, Dorian i Gabriel već duboko zagrizli u ljepote radiotehnike a najviše ih je oduševilo rastavljanje gotovih elektroničkih sklopova kako bi se što bolje i sigurnije naučili rukovati električnim lemilom. Uz nekoliko sitnih opekotina po prstima sve je dobro prošlo.

I stariji su radio amateri ostvarili dobre rezultate. Tako je ekipa 9A7B ( 9A2BW, 9A3BFP i 9A3BFQ ) u Kupu Jadrana zauzela izvrsno drugo mjesto a mladi Toni 9A3RPT je osvojio prvo mjesto u kategoriji mladih operatora.
U natjecanju CQ WW RTTY osvojeno je prvo mjesto u Hrvatskoj, te drugo na svijetu. UKV natjecanje Hrvatski ljetni Kup donio nam je prvo mjesto u kategoriji 432 MHz., a svjetsko natjecanje otoka IOTA donijelo nam je 3. mjesto u Hrvatskoj i 36. u svijetu.

Zadnji rezultati stigli su od engleskog natjecanja BARTG KV gdje je osvojeno 1. mjesto u Hrvatskoj i 9 na svijetu.
Nije loše za ovu malu ekipu. Nastavljamo dalje dok traje lijepo vrijeme. Čujemo se uskoro s novostima.

Dobijeni Certifikat IOTA Contest 2022 god. u PDF formatu

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)