Konačno je krenulo

Nakon dvije ”koronarne” godine ponovno su u učioničke klupe supetarskog radio kluba Vidova Gora sjeli novi mladi polaznici tečaja za radio amatere operatore.

Nakon dobre prezentacije po razredima, uz pomoć nastavnice tehničkog odgoja Ines Katunarić za ovaj zahtjevan tečaj javilo se četvero učenika petog i šestog razreda osnovne škole Supetar.
Već je u četvrtak odrađen prvi dan na kojem su se novaci upoznali s gradivom i temama koje će obrađivati. Slijedio je i kratki prikaz rada telegrafijom a prvo je pitanje bilo: a kada ćemo raditi špijunsku bubu..? Naravno, sve u svoje vrijeme, i više od toga očekuje mlade polaznike. Tako će Lorena, Franko, Filip i Gabriel najprije savladati dio teorijskog gradiva o električnoj struji, magnetizmu i radiovalovima a tek onda uzeti lemilo u ruke..
A u subotu je već ustaljen rad sa starijim operatorima. Iako je već počeo pritisak na učenje ipak su Kaja i Mirena našle malo vremena i pomogle u malo zahtjevnim radovima. Tako je danas kompletno restauriran rotator za vanjsku antenu kojeg je na kraju Kaja stručno obojila auto lakom a Mirena je testirala prvi u nizu elektronskih glazbenih instrumenata pod nazivom Theremin , izrađen u našoj radionici.

Dolazi vrijeme zimskih kratkovalnih natjecanja a i Kup Jadrana je na rasporedu slijedeće subote.
Posla na pretek a vremena malo, kao i uvijek..

Čujemo se uskoro…

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)