Postavljena izložba ‘Od karića do auta’

Na otvorenju su se okupili brojni mještani Mravinaca, Kučina i Solina

Povodom 15. godišnjice Oldtimer kluba Zvonimir – Solin iz Mravinaca, članovi kluba u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom Zvonimir – Mravince napravili su izložbu tehničke kulturne baštine pod nazivom ‘Od karića do auta’. Na početku otvaranja izložbe sve prisutne pozdravio je predsjednik Oldtimer kluba Boris Lozić. Brojnim mještanima Mravinaca, Kučina i Solina zahvalio je na dolasku.
Nakon toga uz birane riječi i pohvale organizatorima obratili su se zamjenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić te predsjednik Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Ivica Pivačić. U ime petnaest članica Zajednice s više od tisuću članova, čestitao je klubu na petnaest godina vrlo uspješnog rada. Naglasio je značaj ove izložbe za očuvanje tehničke i industrijske kulturne baštine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Svim gostima predstavile su se članice Plesne udruge ‘Solinski bubamarci’, zatim članice Plesnog kluba ‘Gita’ i na kraju su nastupile članice KUD-a ‘Solinske mažoretkinje’. Uslijedio je nastup glazbenika Tedija Spalata i Stefana Kokoškova. Na kraju su svi posjetioci uživali u delicijama OPG-a Roguljić iz Kučina i glazbi iz 60-ih i 70-ih godina, u režiji Joška Miluna.

Preneseno iz Dalmatinskog portala 26. 09. 2022.

U PDF formatu iz Slobodne Dalmacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)