Zanimljivo predavanje u Radio Klubu

U prostorijama radio kluba u Supetru održano zanimljivo predavanje za njegove članove.

Zahvaljujući našem poznatom radio amateru iz njemačkog grada Ulma, koji je prije dvadesetak godina postao naš član i redovno svake godine boravi u Supetru, imali smo priliku upoznati se s najmodernijom tehnikom radio amaterskih tranzistorskih pojačala i novih vrsta antena.

Potrebno je spomenuti da je grupa njegovih prijatelja radio amatera izradila nekoliko snažnih pojačala s potpunom automatikom i vrhunskom zaštitom od prenapona i preopterećenja kakvo do sada nije proizvela nijedna svjetska firma.
Naš prijatelj Bernd, s pozivnom oznakom 9A8ABG , inače direktor firme Texas Instruments za Europu, izrazio je želju da članove na jednostavan način upozna s tom novom tehnikom i da im objasni novu tehnologiju tranzistorskih pojačala velike snage.

Iako je predavanje održano na engleskom jeziku prisutni su članovi razumjeli tematiku popraćenu velikim brojem video projekcija.

Na završetku predavanja mladim su operateterima podijeljene upravo pristigle diplome za proljetna natjecanja, a starijem članu Ninu Perasiću 9A3EPN uručeno je priznanje i prigodna foto monografija kluba koju zbog posla nije stigao ranije preuzeti.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)