14. susret Tomosovih motora

Okupio se ove nedjelje na Sućuračkoj rivi impozantan broj motora i mopeda proizvedenih u tovarni motornih koles Sežana ili jednostavnije rečeno u tvornici Tomos u Kopru, a razlog je bio 14. susret Tomosovih motora u organizaciji OMK Adria.

Poklonici motora nastalih od kraja 50-tih godina prošlog stoljeća na ovamo, na susret su stigli ne samo iz kaštelanskih mjesta nego i iz Spita, Solina, Trogira, Konjskog, Brača, Šibenika pa i Zagreba.
Sudionici susreta kao i oni koji su došli razgledati motore i mopede imali su priliku vidjeti cijelu paletu Tomosovih modela poput Automatica, Colibrija, Electronica, Torija, APN 4, APN 6, BT i drugih, popularnijih u Dalmaciji kao koze, koze latašice, peteri, zika, četveri, elektroni i drugi.

Ove godine iznimno sam zadovoljan odazivom vlasnika Tomosovih motora, kao i samim motorima. Ima tu originalnih verzija, dorada, prerada, ali svaki od njih priča neku svoju priču. Drago mi je da smo susret uspjeli održavati već godinama, unatoč nizu problema, a misli su nam već u sljedećoj godini, kada slavimo mali jubilej. Ovo okupljanje vlasnika i poklonika Tomosovih motora mogli bi gledati i kao svojevrsni pokretni muzej, koji mnoge podsjeti na neka stara, dobra vremena – kazao nam je glavni organizator Tonći Šiškov – Zagor, zahvalivši se svim sudionicima i onima koji daju potporu organizaciji.

Ljubitelji ‘zika’, ’koze’ i ‘petera’, svi su se sjurili u Sućurac! Pogledajte bogatu fotogaleriju današnjeg susreta, zabava je bila zagarantirana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)