Prividno zatišje u Radio Klubu

U prvoj polovici ove godine održano je 14 kratkovalnih i UKV natjecanja, a postignuti rezultati su zadovoljavajući.

Počelo se sa ”Zimskim kupom” ( 8. mjesto), slijedi UBA digi PSK63, BARTG RTTY u kojem je osvojeno 1. mjesto u Hrvatskoj, 5. u Europi i 6. u svijetu, slijedi EUROASIA KV i CQ WW RTTY s kojim završavaju natjecanja u veljači.

Ožujak donosi EA PSK63 s osvojenim prvim mjestom u Hrvatskoj, 2. mjestom u Europi i 2. u svijetu, Nakon njega slijedi BARTG-HF s odličnim prvim mjestom u Hrvatskoj, 4. u Europi i 6. u svijetu.

Ožujak završava sa CQ WW WPX i osvojenim 3. mjestom u Hrvatskoj.

Tri natjecanja u travnju su zaista zanimljiva. IG-RY RTTY donosi 105. mjesto na svijetu , SP-DX RTTY 1. mjesto u hrvatskoj i 10. na svijetu te Hrvatski proljetni KUP, 12. mjesto u konkurenciji klubova.

Iza njega odmah slijedi Hrvatski UKV KUP 144/432 s osvojenim 5. i 6. mjestom.

A onda se malo stalo. Počele su pripreme za proslavu 50. godišnjice rada radio kluba i izdavanje prigodne foto monografije s preko 1200 fotografija. A kad je sve to uspješno odrađeno krenulo se dalje s natjecanjima.

Hrvatski ljetni UKV ( početkom srpnja ) odrađen je na 144 i 432 MHz, rezultati još nisu konačni, zatim IARU HF na kratkom valu, YOTA II na KV te posljednji u srpnju IOTA na kratkom valu.

Početak kolovoza obilježen je UKV natjecanjem Alpe-Adria koje se ne smije preskočiti. Radeći s Vidove Gore održane su 54 veze i osvojeno preko 16.000 bodova. Rezultati uskoro…

Za ovako skromne rezultate zaslužni su svakako Kaja 9A3BFQ, Mirena 9A3BFP, Toni 9A3RPT i Ivica 9A2BW.

Do skorog javljanja… Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)