Foto Radio klub Vidova Gora proslavio 50. rođendan

Foto Radio klub Vidova Gora proslavio 50. rođendan te su izdali su i prigodnu monografiju.
U Gradskoj vijećnici u Supetru proslavljena je 50. obljetnica rada supetarskog radio kluba Vidova Gora.
Pored brojnih uzvanika svečanoj sjednici prisustvovala je gradonačelnica Supetra Ivana Marković i predsjednik Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Ivica Pivačić, dipl.ing. koji je uručio Zahvalnicu Radio klubu Vidova Gora kazavši kako mogu biti izuzetno ponosni na svoj rad te na značajan doprinos razvoju i unapređenju radioamaterizma i tehničkog stvaralaštva mladih u Hrvatskoj. Posebne čestitke uputio je predsjedniku Ivici Pavišiću koji svih ovih 50 godina vrlo uspješno vodi ovu izuzetnu udrugu.

‘Malo je udruga u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti ovako dugim radom u tehničkoj kulturi, a broj osvojenih diploma, priznanja, plaketa i pehara koji prolazi brojku od 250 potvrđuje da je aktivnost u ovoj udruzi bila i ostala itekako velika. To svakako potvrđuje i niz općinskih i državnih nagrada i priznanja od kojih je potrebno izdvojiti još od 1985. Priznanje Skupštine Općine Brač, Štaba teritorijalne obrane, Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture, Pohvala Ministarstva RH, Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture povodom 60. obljetnice rada, Zahvalnica Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, Državna nagrada Tehničke kulture Faust Vrančić, Godišnja nagrada Hrvatskog radioamaterskog Saveza Nikola Tesla, Skupna nagrada Grada Supetra, tri Godišnje nagrade Nikola Tesla pojedincima i jedna nagrada Nikola Tesla za životno djelo, kažu iz udruge.

‘Sve ove nagrade imaju poseban naglasak na iznimne doprinose razvoju i unapređenju tehničke kulture i obrazovanja građana, a posebice mladih. Bez mladih kadrova u udrugama nema opstanka ni daljnjeg razvoja čemu svjedoči veliki broj udruga koje su jednostavno nestale i stoga je od samog početka rada vođena briga da se mladi privuku i zainteresiraju za rad u nekoj od sekcija radio kluba te da steknu potrebna znanja i vještine u tehnici’, naglasio je predsjednik Radio kluba Vidova Gora Ivica Pavišić.

‘Naš put od samog početka nije bio lak u što će se uvjeriti svi nakon što pročitaju ovu prigodnu foto monografiju s preko 1000 fotografija koja je pripremljena sa svrhom da ovjekovječi pedesetogodišnji rad i postignute rezultate na općinskim, županijskim i državnim razinama te na svjetskim natjecanjima radioamatera’, istakao je Pavišić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)