Radio klub Vidova Gora – konačno lokacija

Nakon skoro 5 godina iščekivanja i traženja konačno je Grad Supetar dodijelio lokaciju za smještaj objekta u kojem se nalazi radijska kratkovalna i UKV oprema supetarskih radio amatera.
Ovo je jedan od najljepših darova koji je supetarski radio klub mogao dobiti povodom 50. obljetnice rada i djelovanja na tom području.

Kućica u kojoj je smještena radijska oprema nalazi se na vrhu Vidove Gore već desetak godina ali se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i udaljenosti od Supetra pokazala često nepristupačna. U nekoliko je navrata olujna bura totalno uništila antenske instalacije i nanijela veliku štetu opremi. Stoga je postignut dogovor o traženju bolje lokacije koja će biti pristupačnija i mlađim amaterima te time i češće korištena za razna natjecanja i obuku.
S druge strane instalirat će se već nabavljena oprema koja će tom objektu omogućiti autonoman rad u slučaju nestanka električne energije zahvaljujući agregatu i kvalitetnim
akumulatorima čime se stavlja u funkciju i na raspolaganje rukovodstvu Grada za slučaj elementarnih nepogoda ili drugih kriznih situacija.

Danas je grupa geometara izvršila prvo obilježavanje lokacije nakon čega bi teška mehanizacija trebala izravnati i pripremiti teren za smještaj objekta. No kako je na snazi zabrana izvođenja većih građevinskih zahvata to će se ostaviti za početak rujna..

Sredstva za izvođenje radova osigurana su putem natječaja Grada Supetra i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije.
Nadamo se da će se do kraja godine sa nove lokacije čuti prvi poziv CQ DX….

Tekst i slike: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)