Sinjani prvaci!

Padobranci sinjskog aerokluba novi su prvaci Republike Hrvatske u skokovima na cilj!

Aeroklub Sinj dobio je povjerenje Hrvatskog zrakoplovnog saveza za domaćinstvo i organizaciju državnog padobranskog prvenstva u disciplini skok na cilj koje se održalo 25 i 26. lipnja 2022. na aerodromu Sinj. Natjecali su se padobranci iz 6 hrvatskih aeroklubova za ekipni i pojedinačni poredak. Nakon 7 serija skokova, u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su Sinjani ispred drugoplasiranih Riječana i trećeplasirane ekipe Croatie iz Zagreba koja nije uspjela obraniti naslov prvaka.

Natjecanje je do samog kraja bilo neizvjesno jer su četiri ekipe ušle u zadnju seriju skokova sa mogućnošću plasmana od prvog do četvrtog mjesta bilo koje od njih, a poprimilo je dramatičan rasplet što se tiče ekipnog naslova prvaka koji se odlučivao praktično u zadnja dva skoka padobranaca ekipe Krila Kvarnera Rijeka. Naime, Sinjani koji su skakali let prije njih završili su sa ukupno 139 kaznenih centimetara a Riječani su imali 120 kaznenih centimetara kad su poletjeli na zadnji skok pa im je trebao rezultat do 19 centimetara da bi zadržali prvo mjesto. Međutim, Riječani su na tom skoku skupili 26 centimetara te sa ukupnim zbirom od 146 kaznenih centimetara završili iza Sinjana za 7 centimetara. Trećeplasirana ekipa zagrebačke Croatie imala je ukupno 152 kaznenih centimetara, odnosno 6 više od Krila Kvarnera.

Prvog dana natjecanja Sinjani su odlično startali te su tri serije skokova bili u vodstvu dok ih je u stopu pratila ekipa Croatie. Nakon treće serije Riječani prelaze na drugo mjesto a odmah zatim prestižu i Sinjane te drže čelnu poziciju sve do zadnje, sedme serije. U odlučujućoj seriji Sinjani su kvalitetnim skokovima vratili čelnu poziciju i zasluženo osvojili naslov ekipnog prvaka. Pobjedničku ekipu činili su Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić, Damir Suton, Matko Vuković i Zlatko Ugrin.

U pojedinačnoj konkurenciji nastup u polufinalu izborila su trojica Sinjana od kojih je najbolje plasirani bio Zlatko Ugrin zauzevši 4 mjesto sa 24 kaznena centimetra. Prvo mjesto i naslov državnog prvaka osvojio je Željko Žrvnar iz AK Cumulus sa 12 kaznenih centimetara, drugoplasirani je bio Božidar Marić iz PK Krila Kvarnera sa 20 kaznenih centimetara  a treće mjesto pripalo je Goranu Ratkajecu iz AK Cumulus sa 24 kaznena centimetra.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Heleni Janson iz AK Osijek sa 20 kaznenih centimetara a drugoplasirana bila je njena klupska kolegica Jadranka Zaradić sa 42 kaznena centimetra.

„Bili smo prvi put ekipni prvaci 2019. godine a lani smo izgubili naslov praktično u zadnjoj seriji od naših prijatelja iz Croatie Zagreb. Sad nam se vratilo skoro na isti način gdje je sportska sreća otišla na našu stranu a što se tiče kolega iz Rijeke, sigurno će i njih nagraditi.“ rekli su iz AK Sinj.

Medalje i pehare uručili su dogradonačelnik Grada Sinja Denis Bobeta i predsjednik gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić  koji su i zatvorili natjecanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)