Proslavljena 50. Obljetnica radio kluba “Vidova Gora”

Danas je u Gradskoj vijećnici u Supetru proslavljena 50. obljetnica djelovanja i rada supetarskog radio kluba Vidova Gora.
Malo je klubova u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti ovako dugačkim stažem a broj osvojenih diploma, priznanja, plaketa i pehara koji prolazi brojku od 250 potvrđuje da je aktivnost u ovoj udruzi bila i ostala itekako velika.

To svakako potvrđuje i niz općinskih i državnih nagrada i priznanja od kojih je potrebno izdvojiti još od 1985. Priznanje Skupštine Općine Brač, Štaba teritorijalne obrane, Povelja HZTK, Pohvala Ministarstva RH , Povelja HZTK povodom 60. obljetnice rada, Zahvalnica ZTK Grada Splita, Državna nagrada Tehničke kulture Faust Vrančić, Godišnja nagrada
Hrvatskog radioamaterskog Saveza ”Nikola Tesla”, Skupna nagrada Grada Supetra , tri Godišnje nagrade Nikola Tesla pojedincima i jedna nagrada Nikola Tesla za životno djelo. Sve ove nagrade imaju poseban naglasak na iznimne doprinose razvoju i unapređenjutehničke kulture i obrazovanja građana a posebice mladih.

Bez mladih kadrova u udrugama nema opstanka ni daljnjeg razvoja čemu svjedoči veliki broj udruga koje su jednostavno nestale. Stoga je od samog početka rada vođena briga da se mladi privuku i zainteresiraju za rad u nekoj od sekcija radio kluba te da steknu potrebna znanja i vještine u ovom zanimljivom hobiju.

Naš put od samog početka nije bio lak u što će se uvjeriti svi nakon što pročitaju ovu prigodnu foto monografiju s preko 1000 fotografija koja je pripremljena sa svrhom da ovjekovječi pedesetogodišnji rad i postignute rezultate na općinskim, županijskim i državnim razinama te na svjetskim natjecanjima radioamatera.
Uz financijsku pomoć dvadesetak donatora ova je fotomonografija ugledala svjetlo dana te im se ovom prilikom svima najiskrenije zahvaljujemo.

Svečanoj sjednici prisustvovalo je tridesetak uzvanika kojima su nakon uvodnog govora podijeljene foto monografije i posebno pripremljena priznanja nakon čega je uslijedio prekrasan domjenak kojeg su pripremili djelatnici hotela ”8”.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom uveličali naš jubilej.

Predsjednik radio kluba Vidova Gora
Ivica Pavišić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)