Uoči 50. Obljetnice R.K. Vidova Gora

Nakon što je odrađeno prvo hrvatsko KV natjecanje pod nazivom Hrvatski radio amaterski kup s nestrpljenjem smo dočekali i prve neslužbene rezultate. Tako smo i pored nepredviđenog kvara na pojačalu uspjeli osvojiti 12. mjesto u kategoriji klupskih stanica dok je Toni 9A3RPT u kategoriji samo SSB uspio skočiti na 17. mjesto i tako se uvrstiti u grupu množitelja s velikom mogućnošću osvajanja visoke pozicije u kategoriji mladih operatora P razreda.

Već je sljedeći vikend trebalo skoknuti do Vidova Gore i odraditi prvi ovogodišnji HR UKV KUP u trajanju od 24 sata. Propagacije nisu bile bajne zbog prisutne statike koja je povremeno zagušivala prijemnik, no s vremenom je i ona prestala pa su se napravile lijepe 43 veze na 144 MHz i dvije na 432 MHz. U obje kategorije osvojeno je 5. mjesto.

A prije 2 dana ”uskočili” smo iz radoznalosti i u UKV natjecanje ”Pokuplje” te smo radeći iz Supetra uz snagu od svega 30 W uspjeli osvojiti 9. mjesto. Tek toliko da održimo kondiciju.
U međuvremenu se vrše intenzivne pripreme na obilježavanju 50. godišnjice od osnutka našeg radio kluba. U tu svrhu bit će održana svečana sjednica na kojoj će se svim bivšim i sadašnjim članovima dodijeliti posebno priznanje a kao poklon za taj jubilarni događaj i prigodna foto monografija s preko 1200 fotografija iz pedesetogodišnjeg rada svih sekcija na otoku Braču.
I ne samo to . Grad Supetar je konačno nakon 5 godina traženja konačno stavio u postupak dodjeljivanje zemljišta u predjelu Žedno Drage za uređenje novog komunikacijskog centra. Rješenje o tome je pravi dar za našu obljetnicu.

Više o svemu nakon proslave a do tada malo strpljenja..

Tekst i snimke : Ivica Pavišić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)