Radioamatersko proljeće puno aktivnosti

Ni korona ni loše vrijeme nije omelo supetarske radioamatere da nastave s radom i pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Stoga je najprije trebalo pripremiti lokaciju na Vidovoj Gori koja je i ovaj put dobro prezimila zahvaljujući na vrijeme sklonjenoj antenskoj opremi.
Niske temperature i led ipak su oštetile sakupljač kišnice koji se jednostavno raspao pa je isti zamijenjen novom limenom bačvom !..Zadatak je uspješno odradio Toni 9A3RPT koji jedva čeka prvo UKV natjecanje. Posljednje kiše sigurno su već napunile spremnik pa će biti vode za pranje i čišćenje tijekom ljeta.

Unutrašnjost kućice detaljno je očišćena zahvaljujući našoj vrijednoj operaterki Kaji koja je u to uložila dosta truda. Prvo veće natjecanje je Hrvatski UKV kup i to 7. i 8. svibnja do kada treba montirati antene i ispitati opremu.

U međuvremenu su ”digitalci” uspjeli na kratkom valu odraditi čak 9 natjecanja i pobrati dobre rezultate. Tako su u Zimskom kupu osvojili 8. mjesto, BARTG prvo mjesto u Hrvatskoj , peto u Europi i 6. u svijetu, EA PSK63 prvo mjesto u Hrvatskoj, drugo u Europi i u svijetu, BARTG HF prvo u Hrvatskoj, 4. u Europi i 6. u svijetu te u CQ WW WPX treće u Hrvatskoj.
Za ostala natjecanja rezultati se očekuju uskoro.
A stigle su i zaslužene diplome za zimska i proljetna natjecanja pa je tako vrijednim operatorima nekidan podijeljeno ukupno 21 diploma.

A u subotu 30. travnja počinje Hrvatski radioamaterski kup za kojeg se vrše detaljne pripreme te postavljanje novih antena. Bit će uzbudljivo kao i svake godine.
I dok u međuvremenu traju pripreme za proslavu 50. godišnjice rada našeg radio kluba stigle su dugo očekivane dobre vijesti.

No o tome drugi put.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)