ZTKSDZ – izvješće o radu za period 01.01. – 31. 12. 2021

Zajednica tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije je udruženje udruga tehničke kulture i drugih pravnih osoba koji ostvaruju  programe tehničke kulture na području Splitsko-dalmatinske županije.

Svoje temeljne ciljeve ostvaruje kroz poticanje i promicanje svih aktivnosti u tehničkoj kulturi, radi na unapređivanju stručnog rada, povezuje rad svojih članica sa ostalim zajednicama i njihovim članicama.Izvanškolskim i izvannastavnim odgojem Zajednica sa svojim članicama organizira i provodi znanstveno i tehničko opismenjavanje djece i mladih iz područja tehničke kulture.

Zajednica tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije djeluje kao krovna organizacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji za udruge koje se bave nekim od oblika tehničke kulture. Ona koordinira njihov rad, pomaže im pri rješavanju upita, upućuje ih na moguća rješenja, te ih upoznaje sa svim novim izmjenama koja su bitna za njihov rad.

Također im putem javnih poziva omogućuje rad u programima tehničke kulture koji se financiraju iz javnih potreba ili kroz donacije i sponzorstva trgovačkih društava i drugih pravnih osoba.

Može se vidjeti da su naše udruge i u ovim otežanim uvjetima rada, poštujući mjere zaštite i uz smanjena financijska sredstva, izvršile veliki dio planiranih aktivnosti i programa te na raznim natjecanjima postigle visoke rezultate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)