Dalmit – Prijam za nagrađene inovatore

Prijam za nagrađene inovatore: “U dalmatinskom čovjeku čuči promišljanje budućnosti i novosti za bolji život”

Splitsko-dalmatinska županija osigurat će 30 tisuća kuna za inovatore nagrađene na izložbama u Istanbulu i Zagrebu, najavljeno je danas prilikom njihova primanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. S njima su se sastali župan Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić. Župan Boban rekao je kako ga raduje da ovi inovatori djeluju pri Zajednici tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije. “Zbog toga nam je moguće nagraditi ih jer su oni i u Zagrebu i Istanbulu pronijeli ime naše županije. Zato ćemo im dodijeliti 30 tisuća kuna preko Zajednice tehničke kulture. Oni su donijeli niz medalja i pokazali ono što u dalmatinskom čovjeku čuči, a to je promišljanje budućnosti i novosti za bolji život građana”, rekao je župan Boban.

Predsjednik Udruge Dalmatinski inovatori Tesla Ivica Pivačić pozvao je sve one koji imaju ideje da im se pridruže. “Mi ćemo im pomoći jer imamo stručnjake različitih profila koji našim inovatorima pomažu u zaštiti proizvoda. Pomažemo im napraviti sheme i opise i sve drugo što je potrebno”, rekao je Pivačić.

Deana Miletić patentirala je pet proizvoda i na zagrebačkoj izložbi “Inova 2021.” i dobila je srebrnu medalju za inovaciju “Zdrava hrana”. “Od tih pet proizvoda su tri kolača u kojima je maslinovo ulje vlastite proizvodnje. Na to sam nadogradila pet vrsta suhoga voća. Svaki je kolač drugačiji i nemaju konzervanse, aditive i bojila. U svakom ima velika hranjiva i energetska vrijednost”, rekla je Miletić.

Na zagrebačkoj “Inovi 2021.” Jadran Pivačić osvojio je zlatnu medalju za inovaciju “Filter vrećice čaja” i brončanu medalju za inovaciju “Rashlađena posuda”. Frane Perica dobio je zlatnu medalju za inovaciju “Sportsko-rekreaciono plovilo”,
dok je Jakša Račić osvojio srebro za inovaciju “Čarapa s drukerom”. Marin Bratinčević osvojio je srebrnu medalju za inovaciju “Girja s ugrađenim sklopom”, a Nikola Čizmić i Mirko Bajt dobili su broncu za inovaciju “Pametna kartica”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)