Udruga “Orion” kod predsednika države

Predsjednik Milanović primio dobitnike Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” i nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u Uredu predsjednika Republike dobitnike Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” te dobitnike nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020. godinu.

Državna nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić” dodjeljuje se pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture, a godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama. Među nagrađenima bila je i naša članica: Društvo za astronomska i ufološka proučavanja “Orion” iz Makarske.
Nagradu je primio predsjednik Gloryan Grabner.

Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” istaknuti su pojedinci, udruge tehničke kulture, poduzeća ili ustanove čiji doprinos i ukupna djelatnost doprinosi razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja građana Republike Hrvatske, posebno mladih, uz pomoć izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u prirodoslovnim, tehničkim i drugim znanstvenim područjima kojima se razvijaju sposobnosti, znanje i vještine za znanstveno-tehničko i radno stvaralaštvo te ostvaruje znanstveno i tehničko opismenjivanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor zanimanja u području prirodoslovlja i tehnike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)